Treceți la conținutul principal

Cum să îți faci un blog gratuit

Pentru un blog pe care să-l poți prezenta ușor, ai nevoie de un domeniu web, de găzduirea unui server web și de o aplicație pentru gestionarea conținutului.

Acestea costă bani, dar există și variante gratuite ce pot fi ulterior upgradate cu ușurință, fără a-ți pierde mai apoi prietenii, autoritatea blogului în fața motoarelor de căutare etc.

Cum obții un nume de domeniu web gratuit?

Îți faci un cont pe www.freenom.com și îți înregistrezi un domeniu (îți recomand extensiile .tk sau .ga pentru a putea fi promovate mai ușor). Este important să alegi înregistrarea pe 12 luni @free cost, altfel îți bagă un preț pe care va trebui să-l plătești.

Va trebui mai apoi să revii pentru a seta niște înregistrării dns atunci când vei schimba sau seta serviciul de găzduire și anual pentru a reînnoi domeniul.

Cum obții găzduirea gratuită?

Pentru cineva care abia se apucă de un blog, cea mai convenabilă variantă ar fi să folosească platforma Blogger.COM, deținută în prezent de Google LLC deoarece îți oferă mai multe facilități, cum ar fi:
  • posibilitatea de integrare facilă cu uneltele Google Analytics, Google Search Console
  • șansa de a-ți monetiza blogul, în cazul în care respecți termenii și condițiile cerute 
  • te scutește de bătai de cap cu atacuri și infectări ale serverului, lăsându-te să te concentrezi pe crearea de conținut calitativ
La început, îți vei crea un blog pe un subdomeniu blogspot.com, mai apoi vei avea posibilitatea de
a-ți adăuga domeniul personalizat obținut mai devreme. Pentru asta va trebui să setezi două înregistrăi CNAME în Editorul de zone DNS folosind site-ul de  unde ai procurat domeniul.

În câteva ore, după ce înregistrările DNS se vor fi propagat, vei avea un blog asemănător ca acesta, pe care nu ai dat bani, dar pe care îl vei putea monetiza cu puțină stăruință și ceva talent.

Multă baftă!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Toamna se numără apartamentele oferite spre închiriere

Odată cu începerea Anului Universitar, tot mai mulți proprietari de apartamente speră să își închirieze apartamentele pe o perioadă cât mai lungă și la un preț cât mai bun. Studenții care au nevoie de cazare sunt destui, dar nu la fel de mulți ca în urmă cu ceva vreme, însă bugetul lor este limitat, chiar dacă, în teorie, veniturile românilor au crescut destul de mult. Proprietarii de apartamente ar trebui să fie mai atenți cu aspectul acestora dar și felul în care sunt utilate . Din păcate, mai sunt oferite apartamente spre închiriere care au în dotare o namilă de televizor cu tub, doar de dragul de a bifa faptul că au televizor în apartament, chiar dacă acum televizoarele LED sunt destul de ieftine . Asta arată a nepăsare față de viitorii chiriași și proprietarul pierde din șansele de a avea viitori chiriași mai cizelați, mai cu bun simț. Un sfat și pentru viitorii chiriași: Apelați la serviciile unui consultant imobilar care reușește să vă câștige încrederea. Veți găsi locuin...

Poate că ar trebui să fac mai mult ...

Cu toții ar trebui să putem face mai mult. Timpul ne este limitat și ar trebui să dăm tot ceea ce este mai bun în noi pentru a lăsa ceva generațiilor următoare. Majoritatea încercăm să lăsăm lucruri materiale, dar nu reușim să ne orientăm cum trebuie. Este adevărat că e bine să lăsăm copiilor noștri o situație materială bună, să-i ajutăm să nu simtă grija zilei de mâine. Dar, îi ajută oare un cont în bancă, o casă, o mașină scumpă sau niște bijuterii? Acum avem impresia că aceste bunuri materiale le vor fi de folos urmașilor noștri. Sar putea, totuși, să greșim. Poate că le-ar fi mai bine dacă le-am lăsa o Planetă mai curată, deoarece acum visăm să teraformăm alte planete în timp ce nu suntem capabili să menținem echilibrul necesar vieții noastre pe această planetă! La ce le vor folosi banii dacă nu vor avea suficient oxigen? Credeți că-l vor putea cumpăra? Poate că ar trebui să le lăsăm o lume în care oamenii vor putea fi solidari îndiferent de rasă, limbă sau condiție socială...

M-am gândit să scriu articole pe bloguri

Cred că visul oricărui om este acela de a putea munci de oriunde, făcând ceea ce îi place cel mai mult. Acum, sincer să fiu, nu mă omor după scris. Nu aceasta ar fi pasiunea pe care să o pun pe primul loc. Însă, simt o oarecare împlinire atunci când mă destăinui în mod public. Ideea de a-ți putea permite să trăiești experiențe inedite noi și de a le putea împărtăși cu oricine ar putea fi interesat să le afle este oarecum dătătoare de dependență. Atunci când stăpânești literele într-atât încât să poți forma cuvinte noi, să poți da sensuri noi altora, te simți că într-o halucinație bahică și nu poți să nu te bucuri.